Kuinka asetat tavoitteen?

Kuinka asetat tavoitteen?

Viimeisten viikkojen aikana omien tavoitteiden pohtiminen on ollut keskiössä.

1,5 viikkoa sitten olin leikkauksessa, jossa korjattiin syntymästä asti mahassani ollutta vikaa, jota ei jostakin syystä hoidettu nuorempana kuntoon vaikka olisi ehkä pitänyt.

Sain tietää viime heinäkuussa, että tähän leikkaukseen jossa vatsanpeitteitäni operoidaan olisi hyvä mennä mahdollisimman nopeasti. Kuitenkin koska minulla ei ollut hengenvaaraa, ( ja olin jo 33vuotta selvinnyt muutenkin?) ensimmäinen vapaa-aika olisi tammikuussa 2019. Päätin 30sekunnin  pohdinnan jälkeen ilman muuta suostua, sillä enhän halua vanhempana mahdollisia vrtsaamisongelmia, selkävaivoja tai ”pallomahaa” sen vuoksi että vatsalihasteni käskytys ei pelaa millään lailla normaalisti. Kiitos erittäin aktiivisen liikunnan, olin säästynyt isommilta ongelmilta tähän asti.

 

Tässä ei hirveästi naurattanut

Tiesin leikkauksen olevan iso joten aloin pohtia  tavoitteita, että milloin voisin taaa urheilla, ohjata mahtavia asiakkaitani, käydä mieheni kanssa yhdessä kuntosalilla sekä käydä päivätyössä Vuokatin urheiluopistolla? Toisin sanoen, milloin voin palata ”entiseen elämääni” takasin?

Tavoitteen asettelussa keskeisintä on :

  1. Miksi haluan saavuttaa sen tavoitteen?
  2. Mitä minun täytyy tehdä, jotta voin saavuttaa sen tavoitteen?
  3. Mistä olen valmis luopumaan?
  4. Mikä tässä tavoitteessa on minulla tärkeää?
  5. Ja lopuksi pitää alkaa tapahtumaan sillä ilman toimintaa ei voida olettaa tavoitteiden saavuttamista

Nuo ylläolevat kysymykset on hyvä käydä läpi, olipa tavoitteesi   tupakkalakko, painonpudotus  , maraton, lihasmassan kasvatus tai  vaikkapa uusi työpaikka.

Kerron sinulle yllämainitut asiat omalta kohdaltani ( tavoitteena ”entinen elämä”  takaisin)

  • Haluan saavuttaa tavoitteeni, sillä oma terveys, perhe ja työni ovat minulle erittäin tärkeitä.
  • saavuttaakseni tuon tavoitteen se vaati ja tulee vaatimaan sitä, että nousin heti leikkauksen jälkeen ylös sairaalassa, vaikka kipu oli jotakin jota en ole koskaan kokenut. Tavoit  vaatii myös minulta malttia, jotta liikkumiseni lisääntyy asteittain. En voi heti aloittaa 100kg maastavedolla enkä 20km hiihtolenkeillä niinkuin tein ennen leikkausta. ” Älä aloita siitä missä olet ollut vaan siitä missä olet juuri nyt”.
  • Olen valmis luopumaan hetkellisesti kovasta kuntosalitreenistä, koska se ei vie minua tavoitettani kohti , vaan kauemmas tästä.
  • Minun  tavoitteessa on tärkeää  terveyteni ja kehoni, koska minulla on vain yksi keho ja terveys, jota en missään tapauksessa aio menettää.
  • Ja lopuksi  vaaditaan toimintaa. Tällä hetkellä se tarkoittaa pitkiä kävelylenkkejä, hengityksen avulla keskivartalon aktivointia, tukivyön käyttöä sekä kyljen kautta nousemista ylös esimerkiksi sängystä.  ”Normaaliin elämään” on tavoitteena palata 4-5viikon päästä, juuri sopivasti keväthangille hiihtelemään?

Tammikuu alkaa jo kääntyä loppupuolelle ja voi olla, että innollla alkanut uuden vuoden projektisi on kaatumaisillaan. Käy läpi tavoitteesi yllämainitulla kaavalla niin saat  työkaluja jolla tavoitteesi saadaan pysyväksi. Muistathan tehdä tavoitteita, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Älä yritä miellyttää muita ihmisiä.

Valmennuksessani pohdimme  muutakin kuin kyykkytulostasi, vaikka sekin tavoitteista riippuen, voi ja saa olla tärkeää.

Hyvää viikonloppua!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *