Raskaus ja valmennus

Päätin pienen tauon jälkeen tehdä blogikirjoituksen, koska olen saanut paljon kysymyksiä kuinka valmennukset jatkuvat raskauden aikana, kuinka olen raskauden kokenut ja miten valmennukset jatkuvat myöhemmin lapsen syntymän jälkeen.

Kuten olen aiemmin kertonut ainakin Instagram postauksessa, raskaus on sujunut erinomaisesti ja viimeinen kolmannes onkin jo käynnissä. Toistaiseksi minun ei ole tarvinnut muuttaa oikeastaan mitään arjessani raskauden vuoksi. Pahoinvointia ei ole ollut lainkaan, mihinkään ei satu, yöunet ovat olleet normaalit ja omat kuntoilut ovat jatkuneet normaalisti ja ajoittain sitä ”unohtaa” koko asian, koska liikunta tuntuu niin mukavalta ja treenit ovat kulkeneet loistavasti.

Vallitsena tilanne, jonka pandemia on aiheuttanut on toki osunut myös minun arkeeni valmennusten siirtymisenä ulos, asiakkaiden varovaisuutena ostaa valmennuksia sekä erilaisten raskauden aikaan liittyvien neuvola- ja lääkärikäyntien ohjeistuksiin sopeutumalla. Minulla on tapana luottaa oman alansa ammattilaisiin ja ymmärrän, että kaikki nämä rajoitukset on tehty auttaakseen meitä pysymään terveenä. Ennen tämän kriisin alkua en harrastanut ”googlettamista” raskauden suhteen enkä tee sitä jatkossakaan. Annan terveydenhuoltoalan ammattilaisten tehdä oman työnsä ja minun tehtäväni on noudattaa heidän ohjeitaan sekä pitää huolta fyysisestä, että henkisestä hyvinvoinnistani.

Tässä on kaikki ”hankinnat” jotka tähän asti on tehty ja nämäkin saatu ystävältä.
Tässä on kaikki ”hankinnat” jotka tähän asti on tehty ja nämäkin saatu ystävältä.

Valmennusten jatko

Tarkoituksena on jatkaa valmennuksia normaalisti äityisloman alkuun asti. Äityisloma alkaa kesäkuun puolivälissä. Äityisloman alkaessa tahtia löysätään jo senkin vuoksi, että äityisloman aikana työskentely on sallittu vain sunnuntaisin sekä juhlapyhinä.Suurimpana syynä tietenkin rauhoittaa aikaa tärkeimmälle eli tulevalle lapselle ja hänen hyvinvoinnistaan huolehtimiselle unohtamatta omaa ja mieheni hyvinvointia. Lapsen syntymän jälkeistä aikaa on vaikea ennustaa, sillä mitä tahansa voi aina sattua. Toivottavasti voin jatkaa valmentamista sopivassa suhteessa lapsen hoidon kanssa.

Valmennusten suunta

Olen juuri saamassa päätökseen ravitsemustieteen perusopinnot Itä-Suomen avoimessa yliopistossa ja mielenkiintoni ravitsemukseen onkin yksi asia josta olen kiinnostunut koko ajan enemmän. En edelleenkään tee ravitsemusneuvontaa syömishäiriöistä kärsiville, koska oma ammattitaitoni ei anna valmiuksia tämän tyyppiseen valmentamiseen. Sen sijaan erilaiset erikoisruokavaliot, allergiat ja nyt myös opintojen ja oman kokemuksen yhdistelmänä osaan auttaa myös raskausajan ruokavalion koostamisen suhteen.

Valmennuspalveluistani löytyykin pelkästään ravitsemukseen suunnattu kokonaisuus, josta voit halutessasi lukea lisää http://www.piiakotikumpu.fi/ravintoneuvonta/.

Tämän lisäksi suurin intohimoni on edelleen yksilövalmennus, jossa pääteemana on asiakkaiden kokonaisuuksien huomioiden. Yksilövalmennuksia toteutetaan sekä livenä, että online valmennuksena. Livevalmennukset toteutetaan tällä hetkellä vain Kainuussa, koska hallitus on antanut ohjeistuksen välttää matkustamista. Parasta osaamistani ovat liikunnan vasta-alkajat, elämäntapamuuttujat sekä kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneet tavoitteelliset kuntoilijat.

Koko yhteiskunnan osalta eletään tällä hetkellä haastavia aikoja, arvostan jokaista ammattikuntaa, jotka tällä hetkellä pitävät yhteiskuntamme pyörät edelleen käynnissä.

Tämän lisäksi tuen paikallisten yrittäjien palveluita mahdollisimman paljon myös jatkossa, koska tällä tavoin palvelut säilyvät täällä pienemmällä paikkakunnalla jatkossakin.

Hyvää kevään alkua teille kaikille,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *