Voiko marraskuussa(kin) pitää huolta omasta hyvinvoinnista?

Voiko marraskuussa(kin) pitää huolta omasta hyvinvoinnista?

Hyvää lokakuun loppua juuri sinulle.

Kellot on siirretty talviaikaan ja valoisa aika vuorokaudesta jää melko vähiin. Valon vähäisyyttä korostaa tietenkin aika jolloin lunta ei vielä ole maassa. Toivottavasti tulee oikein runsasluminen talvi, jotta pääsemme nauttimaan myös tästä vuodenajasta ja sen mahtavista liikuntamahdollisuuksista kuten luistelu, laskettelu, murtomaahiihto, pulkkamäki ja lumisota!

Melko monelle meistä marraskuu tuntuu siltä, että ei jaksaisi pitää itsestä huolta, tekisi mieli syödä vähän mitä sattuu ja laiminlyödä liikunta ikään kuin se jotenkin kuuluisi siihen että ei tarvitsekaan jaksaa huolehtia itsestään ”kun nyt on marraskuu”. Kaikki varmasti tietävät, että marraskuun jälkeen tulee joulukuu ja kenties huonot elämäntavat saattavat jäädä päälle, sillä ”kohta on joulu ja kyllähän sitten pitää herkutella”. ” Aloitetaan sitten tammikuussa”.

Voisiko tänä vuonna olla toisin? Voisimmeko ajatella, että kroppasi ja mielesi on ansainnut olla tasapainossa koko vuoden, ilman että välillä ollaan todella niukalla ruokavaliolla ja lasketaan jokainen suupala ja sitten taas välillä annetaan mennä ihan miten vain. Tarvitsemme kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin myös unta ja lepoa (kyllä myös marraskuussa).

Mökilläkin näyttää jo syksyiseltä

Vaikka tykkään itse tykkään talvesta ja ylipäätään Suomen vuodenajoista ja niiden vaihtelusta niin  itsekin täytyy välillä taistella pimeyttä vastaan. Kun aamulla starttaa toisinaan  viiden jälkeen pyörän selkään ja kohti työpaikkaa niin eihän sitä aina riemusta kiljuen ole lähdössä tuonne pimeään.

Listaan seuraavaan muutamia vinkkejä, joilla itse pidän mielen positiivisena.

  1. Ajattele mahdollisimman positiivisesti koko ajan, esimerkiksi kun aamulla väsyttää lähteä töihin, niin muista , että kaikilla meillä ei edes ole töitä. Ole siis onnellinen että sinulla on työpaikka.
  2. Älä vie mahdollista pahaa mieltäsi työpaikalle, sillä se tarttuu myös muihin hyvin nopeasti ja yhtäkkiä kaikilla on huono olla töissä ihan vain sen takia, että sinulla on.
  3. Pidä kiinni säännöllisestä ruokailuista ja veden juonnista.
  4. Jos mahdollista käy ulkona valoisaan aikaan, vaikkapa lounastauolla jolloin näet ainakin hetkellisesti myös muuta kuin pimeää. Vapaapäivinä liiku valoisaan aikaan ulkona.
  5. Kun tulet töistä kotiin, lähde heti liikkumaan joko yksin, ystäväsi tai vaikkapa lastesi kanssa, sillä monesti jos istahdat sohvalle niin tarvitaan vielä enemmän tahdonvoimaa, jotta pääset siitä ylös.
  6. Mieti mistä sinä motivoidut ja miksi sinä liikut? -> Muista että yksi väliin jäänyt harjoitus tai ”ylimääräisenä” syöty pullapala ei kaada kokonaisuutta. Älä siis anna periksi ensimmäisen vastoinkäymisen myötä.
  7. Jos sinulla on mahdollista, palkkaa liikunta-alan ammattilainen avuksesi, jolloin hän miettii treeniohjelmasi, ruokailusi ja kokonaisuutesi kuntoon, eikä päästä sinua helpolla. Muista, että voitte tehdä yhdessä paljon muutakin kuin käydä kuntosalilla treenaamassa otsasuoni pullollaan. Esimerkiksi minulla on keskiviikkoisin ulkoharjoitus myös marraskuussa, jonne pääset 10€ kertamaksulla. Voit katsoa lisäinfoa ulkotreeneistäni:  Pienryhmävalmennukset

Piia

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *