Tuijotatko liikaa lopputulosta?

Tuijotatko liikaa lopputulosta?

 

Oletko törmännyt tilanteeseen, että olet valmistunut jostakin koulusta, päässyt haluamaasi työpaikkaan tai saavuttanut tavoitteesi vaikkapa painonpudotuksen, maratonin tai kyykkytuloksen kasvattamisen suhteen?

Kerrot ystävällesi, että ” olen pudottanut painoa 10kg viimeinen 5kk aikana”. Saat todennäköisesti vastauksen että ” onpa hienoa, onneksi olkoon”.  Monikaan ei kuitenkaan tiedä sitä matkaa, jonka olet kulkenut saavuttaaksesi tuon tavoitteen. Olet todennäköisesti mennyt omalle epämukavuusalueelle, jättänyt joitakin illanistujaisia välistä ja priorisoinut nukkumista. Olet joutunut kulkemaan oman matkasi tuohon tavoitteeseen, eivätkä välttämättä kovin monet ole kyselleet perääsi matkan aikana vaan ovat kiinnostuneita vasta sitten kun matkasi on jo tehty.

Annan oman esimerkin: olemme olleet mieheni kanssa urheilukauppiaana Intersportissa v. 2012-2014. Tuo aika meni osaltamme enemmän tai vähemmän ”sumussa”. Selvisimme tuosta loppujen lopuksi hyvin, mutta näin jälkeenpäin kun olen ajatellut asioita niin tuossakin ”matka”, jonka kuljimme oli tärkein ja opettavaisin, lopputulos kyllä seuraa sitä matkaa.

Ilman sitä matkaa en nyt ymmärtäisi mitä tarkoittaa itsestään huolehtiminen niin fyysisesti, kuin henkisesti. Ilman tuota matkaa en osaisi arvostaa miestäni niin paljon kuin arvostan tuon kokemuksen siivittämänä. Ilman tuota matkaa en todennäköisesti edes olisi nyt yrittäjänä, valmentajana ja Personal trainerina  auttamassa teitä.   Opin myös kuinka haastavaa ja toisaalta palkitsevaa on henkilökunnan palkkaaminen ja heistä huolehtiminen. Kiitos Hanna, Hanski, Juho, Tiia, Jenna ja Miska jos luette tätä! Monen asian saattaisin tehdä nyt toisin mutta olen äärettömän ylpeä siitä matkasta, jonka kuljimme yhdessä.

Kannustan sinuakin miettimään omassa elämässäsi, kun saat jonkun projektin päättyneeksi, mitä se on sinulle antanut. Lopputulos on kuitenkin vain osa sitä matkaa eikä välttämättä kerro sitä, mitä kaikkea olet tuon aikana oppinut.

Palatakseni tuohon tekstin alun painonpudotus esimerkkiin, niin vaikka olisit saanut tuon 10kg pois, mutta et ole oppinut säännöllistä ateriarytmiä, joustavuutta ruokailuissa tai  hyvien yöunien merkitystä on vaarana että paino saattaa tulla jossakin vaiheessa takaisin. Silloin olet mahdollisesti laiminlyönyt tuon matkan merkityksen.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *