Tehdäänkö terveellisestä liian monimutkaista?

Tehdäänkö terveellisestä liian monimutkaista?

Moikka taas,

Tuntuukohan sinusta siltä, että joka päivä saat lukea uusia ohjeita siitä kuinka meidän pitäisi liikkua ja syödä?

Asiakkaiden kanssa jutellessa meinaa välillä tuntua siltä, että kaikki hyvät ja tavalliset ohjeet on unohdettu niin liikunnan kuin ravinnonkin suhteen. Ravinnossa puhutaan gluteiinittoman, maidottoman, karppauksen ja milloin minkäkin ” muotidietin” puolesta. Ihmiset eivät enää tiedä mitä pitäisi syödä kun se mikä oli tänään terveellistä onkin ensi viikolla epäterveellistä. Ei kananmunasta tavallisen kuntoilijan tarvitse erotella keltuaisia pois, jotta sen voi paistaa. Kokonaisuus ratkaisee ihmiset.

image

 

Tuntuu myös että jos minun lautasellani ei nyt löydy superfoodeja, niin sitten ei kannata edes yrittää ja homma lässähtää siihen, vaikka todellisuudessa se, että söit tänään pitsan tilalla vaikka jauhelihamakaroonilaatikkoa on jo todella hyvä ja oikea askel kohti sinun parempaa hyvinvointia, tai että syöt työpaikan ruokalassa jälkkärileivoksen vain kerran viikossa, kun tähän asti olet syönyt viisi kertaa. Peräänkuuluttaisin edelleen säännöllisen ruokailurytmin, riittävän veden juonnin, runsaasti kasviksia ja niukasti sokeria sisältävän ruokavalion puolesta. Huomaathan, että totta kai allergiat ja sairaudet on otettava huomioon, kuten itselläni keliakia niin se olisi omalla terveydelläni leikkimistä mikäli en piittaisikaan gluteiinin tuhoavasta vaikutuksesta suolistooni.

Meikeläisen tyypillinen loma-ateria, keitettyä riisiä, grillattua kanaa ja vähän kurkkua ja tomaattia.

Meikeläisen tyypillinen loma-ateria, keitettyä riisiä, grillattua kanaa ja vähän kurkkua ja tomaattia.

Liikunnan puolella on rasvanpolttosykettä, HIIT- harjoittelua, pakkotoistoja, supersarjoja ja vaikka mitä. Pääasia olisi meille monelle että ottaisimme sen liikunnan osaksi arkea, ihan kuin hampaiden pesu.

IMG_0652

 

En usko, että kovin moni miettii että ehdinköhän minä tänään pestä hampaat vaan ne vaan pestään. Liikuntakin olisi minun mielestäni oltava arjessamme ihan samalla tavalla ja yhtä korkealla tärkeysjärjestyksessä. Ei sinun edelleenkään tarvitse varata kolmea tuntia päivässä ehtiäksesi kuntoilemaan.

Kirpakkaa lokakuuta kaikille,

 

 

2 Comments

 1. Elina sanoo:

  Kiitos Piia tästä postauksesta! Tuli heti parempi ja levollisempi mieli, kun luin tän 🙂
  Oon ihan samaa mieltä, että nykyään tuputetaan ihan liikaa kaikkia ohjeita miten pitäisi syyä ja sitten vähän ajan päästä käännetään ohjeistukset taas päälaelleen. Siinä menee tämmösen tavallisen tallaajan pää jo vähemmästäkin pyörälle! Ihanaa kuulla liikunnan ammattilaisen suusta, että tavallisella kotiruoallakin pärjää eikä niitä valkuaisia ja keltuaisia välttämättä tarvii erotella (kun noi keittiöhommat muutekaa ei oo ihan sitä vahvinta alaa..) 😀

  • Piia sanoo:

   Moikka Elina,

   Olet aivan oikeassa, normaalilla kotiruualla, maalaisjärjellä sekä pienillä herkutteluhetkillä silloin tällöin päästään parhaaseen lopputulokseen.
   Hyvää syksyä sinulle!

   -Piia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *