Minkälainen valmennusratkaisu sopisi sinulle?

Minkälainen valmennusratkaisu sopisi sinulle?

Yksilövalmennus, Duo-valmennus, etävalmennus tai pienryhmävalmennus?

Etsiessäsi sinulle sopivinta valmennusratkaisua se ei välttämättä ole sama kuin naapurilla tai työkaverilla. Työkaveri saattaa tehdä 3-vuorotyötä kun sinä teet päivävuoroa, jolloin 3-vuorotyöläisen haasteet unen ja palautumisen kanssa ovat hyvin erilaiset eivätkä samat ohjeet todennäköisesti sovellu teille molemmille.  Naapuri puolestaan saattaa tavoitella vaikkapa kyykkytuloksen kasvattamista 30kg:lla kun taas sinä tavoittelet arjen melskeessä aikaa 2-3 liikuntatunnille, jotka olisi hyvä olla järkevästi koostettuja jotta aika ei menisi miettiessä että mitä tänään tehdään. Serkkusi puolestaan käy vain ryhmäliikunnassa eikä voisi kuvitellakaan  liikkuvansa yksin, joten ei ”pakoteta” serkkua yksinään kuntosalille.

Esittelen sinulle seuraavassa minun valmennuspalveluni sekä kenelle ne ensisijaisesti sopisivat.

Yksilövalmennus

Sinulla saattaa olla kropassasi sellaisia haasteita jotka vaativat hieman perusteellisempaa selvittelyä ja kenties konsultointia fysioterapian tms avulla. Pelkkä kuntosaliohjelma ei riitä, sillä ilman turvallista toteutusta hyvistäkään ohjelmista ei ole apua. Olet oman hyvinvointisi alkutaipaleella ja nykypäivän osittain jopa sekava ”terveysbuusti” on saanut pääsi hieman pyörälle etkä oikein tiedä mistä sinun pitäisi aloittaa. Liikunnan säännöllisyyden ja turvallisien suoritustekniikoiden vuoksi, yhteisiä tapaamisia valmentajan kanssa olisi hyvä olla joka viikko.

Yksilövalmennus sopii erinomaissti myös  liikunnallisesti hieman tavoitteellisemmalle kuntoilijalle,  joilla liikunnallisiin tavoitteeisiin liittyy monesti tulostavoitteitakin esimerkiksi voimatasojen nostaminen tai maratonin loppuaika.

Valmennus saatavilla Sotkamossa ja Vuokatissa.

 

 

Duo-valmennus

Pekka kuntoilee vaimonsa kanssa Duo-valmennuksessa, sillä he ovat keski-iän lähestyessä huomanneet, että terveyden eteen on tehtävä valintoja päivittäin ja ovat päättäneet ottaa valmentajan heitä auttamaan. Pariskunta on huomannut ,että  tarpeen tullen molemmat potkivat  toisiaan persuksille.  Kaksi henkilöä samaan aikaan takaavat  valmentajan lähes jakamattoman huomion sekä hyvin yksilökohtaiset ohjeet liikuntaan, arjen hallintaan ja ruokailuihin. Vaatimuksena kuitenkin se, että Duo-valmennukseen tulevien kanssa saadaan sovittua molempia asiakkaita tyydyttävät aikataulut.

Valmennus saatavilla Sotkamossa ja Vuokatissa.

 

Etävalmennus:

Tällä hetkellä välimatka Ouluun on hieman liian pitkä siihen, että pystyisin siellä säännöllisesti käymään. Tämän vuoksi perustin kuntoliikkujalle etävalmennuksen, joka soveltuu itsenäiselle kuntoilijalle, joka kuitenkin haluaa varmistaa tuloksekkaan harjoitteluohjelman.

Etävalmennus alkaa kuitenkin face to face tapaamisella, jotta pystyn näkemään lähtötasosi esimerkiksi liikkuvuuden ja tekniikoiden suhteen. Tämän tapaamisen jälkeen ohjelmat rakennetaan jokaiselle henkilökohtaiseksi. Ohjelmia päivitetään joka kuukausi, mutta harjoittelu toteutetaan ensimmäistä tapaamista lukuunottamatta itsenäisesti. Kuitenkin asiakkaalla on mahdollisuus varata ”face-to-face” tapaamisia mikäli tarvetta ilmenee. Valmennuksessa käytetään myös esimerkiksi videoita jotta liikkeet saadaan menemään oikein.

Valmennus on  saatavilla missä päin Suomea tahansa. Ensimmäinen tapaaminen on kuitenkin aina Oulussa, Sotkamossa tai Vuokatissa.

 

Pienryhmävalmennus

Tällä hetkellä etsin paikkaa pienryhmille. Ryhmien toteutus olisi 4-6 hengen porukassa jossa pääpaino olisi monipuolisissa koko kehoa kuormittavissa liikkeissä.

Uskon pienryhmien kysyntään myös Sotkamon alueella. Tiedotan näistä heti kun olen viisaampi.

Minkälaisia ihmisiä parhaiten osaa  auttaa?

Omat valmennukseni alkavat aina face-face tapaamisella, eli en siis anna ohjeita tai harjoitusohjelmia näkemättä asiakasta. Konsultaatio tapaamisella haluan myös kertoa sinulle mitä valmennusratkaisua sinulle suosittelisin. Haluan, että sinä haluat tulla valmennukseeni ja olet siitä 100% varma ja pelisäännöt ovat sinulle selvät. Asiakassuhteeni ovat lähes poikkeuksetta pitkiä ( yli vuoden) ja koen tämän olevan iso tyytyväisyyden merkki.

Omat vahvuuteni ovat ehdottomasti aloittelevan  liikkujan valmentamisessa, joilla liikunnan ilon löytäminen sekä turvalliset ja tehokkaat suoritustekniikat ovat keskiössä. Toinen vahva ydinosaamiseni on tavoitteellisten kuntoliikkujien valmentamisessa, joiden liikunnallinen tavoite on isompi ja täten myös harjoitusohjelmat  rakennetaan yksityiskohtaisemmin. Toivon asiakkaalta myös yhteydenpitoa minuun päin mielummin liikaa kuin liian vähän, jotta minun ei tarvitsisi kysellä mitä kuuluu vaan asiakas kertoisi omat tuntemuksensa.

Oma vahvuuteni on myös asiakkaan kohtaamisessa, tsemppaamisessa ja ns. hetkessä elämisessä, jonka vuoksi pystyn myös muuttamaan suunnitelmaa nopeastikin, jos näen asiakkaasta että tänään ei välttämättä ole se paras päivä tai toisaalta, että tänään kulkee kuin unelma.

 

Miten lähdetään liikkeelle?

Varaa aika ilmaiseen alkukonsultaatioon, jossa yhdessä keskustellen pyrimme löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon.  Samalla pääset tutustumaan minuun valmentajana. Konsultaatio ei sisällä valmennusta, ( mutta etävalmennus sisältää). Konsultaatio ei sido sinua jatkoon, mutta tulen ehdottamaan sinulle sopivaa valmennusta konsultaation päätteeksi.

Tehdäänkö valmennuksessa pelkkää salitreeniä?

Kaikkiin valmnennuksiin pyritään löytämään sellaiset liikuntamuodot joita asiakas itse haluaa tehdä,ei siis pelkästään salitreeniä ellei asiakas niin halua. Terveyden ylläpidon ja parantamisen nimissä ei pelkkä yksipuolinen saliharjoittelu ole järkevää. Sen sijaan kuntosalilla toki voi tehdä paljon muutakin kuin pelkkää ”peruspunttia” joten paikkana kuntosali on mitä monipuolisin. Minun tehtäväni on löytää sinua kiinnostavimmat liikuntamuodot ja muokata liikuntasuunnitelmasi/ harjoitusohjelmaasi sen mukaan. Tällä hetkellä valmennuksessani on mm.triathlon harrastaja joten muutakin tehdään kuin käydään salilla.

Pitääkö minulla olla jokin tavoite?

Mielestäni ei, se ei kuitenkaan haittaa jos sinulle on jokin konkreettinen tavoite. Haluaisin ain yhdessä asiakkaani kanssa keskustella tästäkin asiasta ja ohjata asiakasta miettimään mielummin oman elämänsä arvoja. Sillä jos arvot ja teot ovat kovasti ristiriidassa keskenään, saattaa meille tulla ongelmia. Esimerkiksi jos elämäsi tärkein arvo on terveys, mutta et ymmärrä, että sen vuoksi olisi joka päivä otettava vähintään 7000 askelta niin homma on ristiriidassa.

Saanko gramman tarkat ruokavaliot?

Pääsääntönä on että et saa. En näe niillä kovin pitkäkestoisia tuloksia. Sen sijaan voimme mennä kauppaan katsomaan mitä sinun budjetilla sieltä voidaan ostaa jotta homma ei mene täysin epäolennaisuuksiin keskittyen. Ruoka-asioihin liittyy myös paljon tunteita ja jos syöt esimerkiksi suruusi niin ensin meidän olisi hyvä  keskustella mikä sitä surua mahdollisesti aiheuttaa.

Enkö voisi saada vain pelkkää saliohjelmaa, tiedän kyllä mitä siellä pitää tehdä?

Et voi saada tätä palvelua minulta, haluan aina nähdä asiakkaani vähintään kerran, jotta sinä hyödyt minun osaamisesta parhaiten.Pelkkiä saliohjelmia on netti pullollaan, niin nappaa se ilmainen vaikkapa sieltä.

Milloin aloitetaan,vaikka heti😊

Jos valmennukseni kiinnostavat, varaa oma ilmainen konsultaatioaika  ja keskustellaan yhdessä millä  aloitellaan http://www.piiakotikumpu.fi/yhteydenotto

Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *