Ajatukset ohjaavat tekojasi

Ajatukset ohjaavat tekojasi

Syksy on mennyt huimaa vauhtia eteenpäin ja ensi viikolla on jo joulu.

En  kertaakaan syksyn kuulumisia vaan suunnataan katseet jo tulevaan kevääseen.  Ei liikaa pohdita sitä, mitä mahdollisesti jäi syksyn aikana tekemättä vaan mietitään tulevaisuutta, menneille asioille harvemmin mahtaa mitään, joistakin asioista on kuitenkin hyvä ottaa opiksi ja monet ikävätkin asiat opettavat.

Yleensä ihmiset tammikuussa haluavat aloittaa jonkinlaisen terveellisemmän elämäntavan. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää- päinvastoin.  Olisi kuitenkin hyvä suunnitella elämäntapaa hieman etukäteen, jotta se olisi pysyvämpi ratkaisu. Fakta kuitenkin on se, että uusien tapojen opettelu vie yleensä meiltä noin 3viikkoa.

Anna-Maijan palaute syksyn valmennuksesta.

Ennen isoja päätöksiä olisi hyvä miettiä, voitko muuttaa ajatuksiasi?  Jos ajatuksesi eivät  muutu niin todennäköisesti tekeminen ei muutu. Silloin helposti tapahtuu se, että lyödään hanskat tiskiin kun ensimmäinen vastoinkäyminen tulee. Esimerkiksi jos olet sitä mieltä, että ainoa oikea liikunta on 2h salimyllytys niin , että pystyt vain konttaamaan salilta ulos niin kun työpäivät venyvät, lapset sairastavat ja liikennekin ruuhkautuu etkä ehdikään salille niin  vaikkapa 30-45min reipas kävelylenkki pulkkaa perässä (lisäpainoja) raahaten on aina kotiapäin ja jopa siinä tilanteessa paras ratkaisu.

 

Toinen asia, mikä olisi hyvä jollakin lailla miettiä, että mitä tavoittelet sillä elämäntapamuutoksella. Yleensä päämäärä olisi hyvä olla jollakin lailla asetettuna ja kirjattuna ylös.  Tässä esimerkkejä:

  • Käyn kuntosalilla 2kertaa viikossa ja reippaalla kävelylenkillä 2kertaa viikossa.
  • Nukun mahdollisuuksien mukaan 7-9h yössä.
  • Haluan saada niska/hartiaseudun kireydet pois, jotta minun ei tarvitse syödä särkylääkkeitä
  • Aion osallistua ensi kesänä maratonille- tavoitteenani maaliin pääsy
  • En tee töitä enää klo 18. 00 jälkeen vaan laitan koneeni kiinni ja lähden kotiin.

Tämän jälkeen liikuntaharrastukset olisi hyvä lyödä kalenteriin, jotta niistä ei lähdettäisi lipsumaan. Jos et ole yksinliikkuja, sovi treffit kaverisi kanssa, käy ryhmäliikunnassa tai palkkaa valmentaja, jonka kanssa sovit treeniajat ennakkoon.

Jos työpäivät uhkaavat venyä kerta toisensa jälkeen, pyri miettimään miksi ne venyvät? Uskallan väittää, että silloin toimintaa olisi syytä tehostaa esimerkiksi keskittymällä yhteen asiaan kerrallaan.

Minä voin hyvällä omalla tunnolla laittaa tähän kohtaan ruksin, pyrin parantamaan tätä(kin) asiaa tulevana vuotena. Omalla kohdallani se tarkoittaa nimenomaan sitä, että teen yhden asian vaikkapa asiakkaan harjoitusohjelman alusta loppuun ja vasta sen jälkeen siirryn tekemään vaikkapa kirjanpitoa. Käytän myös perjantaisin puhdasta tikkumiehen kirjanpitoa,  mitkä asiat ovat maanantaina ensimmäisenä hoidettavana jolloin en stressaa päätäni vapaa-ajalla ja tiedän mistä maanantaina työni  aloitan.

Kiitos kaikille seuraajillemme, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneille.

Haluamme toivottaa teille oikein rauhallista joulun odotusta.

 

t:Piia ja Matti

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ratkaise laskutehtävä vielä ennen kommentin lähettämistä *